wandelagenda

Programma 2018

⇒zondag 30 december

Oliebollentocht

6-12–15-18 km

Partijcentrum Oud Simpelveld

 

PROGRAMMA 2019

Keiendorptocht

  • 31 maart   6-12-18-24 km

Mergellandroute

  • 4 op 5 mei  135 km

Jubileumtocht

50 jr wsvNOAD

  • 30 juni    5-10-15-20-28 km
  • tevens EMT tocht

Woensdagtochten 

  • 5-10-15 km
  • 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 aug en 4 sept, 2 okt

Oliebollentocht

  • 30 december 7-12-15-18km

Gesponsord door:

Facebook Image

BLIJF FIT EN GEZOND MET ACTIEF PLUS

Woensdag Wandelgroep

Wilt u ook fit en gezond oud worden? Dat kan al door op simpele manieren meer te bewegen in uw dagelijks leven. Piet Schillings van WSV NOAD Bocholtz weet er alles van en vertelt hoe ook u in beweging kunt komen. 

Bewegen is enorm belangrijk voor iedereen, maar vooral ook op oudere leeftijd. Door te bewegen blijven we gezond en het geeft energie. Het zorgt bovendien voor een goede weerstand en vermindert de kans op hart- en vaatziekten. “Sinds ik meer beweeg en wandel ben ik eigenlijk nooit meer echt ziek geweest”, vertelt Piet. 

Met plezier bewegen
“Sinds de oprichting van WSV NOAD, bijna vijftig jaar geleden, ben ik actief als wandelaar en vrijwilliger bij deze wandelvereniging in Bocholtz. Sinds mijn pensionering in 2016 wandel ik elke woensdagmorgen met een groepje clubgenoten zo’n 23 km. We maken veel kilometers, dat houdt ons fit. Maar het is vooral ook gezellig en voor velen een sociaal moment. We zijn een hechte vriendengroep geworden en kletsen heel wat af tijdens onze wekelijkse wandeling”, lacht Piet, “de woensdagochtend is voor ons groepje dan ook heilig. De wandeling gaat altijd door, weer of geen weer. We motiveren elkaar en houden elkaar zo actief!”

De fiets, trap of hond
Piet vertelt verder: “Naast het wandelen probeer ik ook op andere momenten van de dag in beweging te blijven. Daar waar het kan pak ik de fiets, de trap of ga ik te voet boodschappen doen. Ook door te tuinieren blijf ik in beweging. En we hebben sinds een jaar een hond, Hugo, dus dan moet je wel naar buiten en dat doe ik met veel plezier”. 

Actief Plus
Tot slot zegt Piet: “Ik kan iedereen aanraden (meer) te bewegen. Het is gezond, geeft voldoening en is erg leuk. Misschien kan Actief Plus anderen helpen de eerste stap te zetten meer te gaan bewegen. Iedereen kan tenslotte op zijn of haar manier sporten of bewegen”. 

Filmopname van het Interview