Programma 2018

6-12–15-18 km

Partijcentrum Oud Simpelveld

Herfstwandeling 24 september Gemert

Samen met de wandelclub NOAD naar Brabant. De bus vertrok om 08:00 uur en het was mistig en koud zo’n 8 graden.

Met goede moed vertrokken wij naar Gemert en daar aangekomen bij het clubhuis van wandelvereniging ZuTh wat betekent  Zonder uitvallers Thuis scheen de zon, dat zag er goed uit.

Na overleg gingen wij voor de 15 kilometer wel met een papiertje in de hand met knooppunten waar wij op moesten lopen. Dat wordt dus opletten geblazen en ja hoor na 2 kilometer ging het al fout. Frank riep ons terug, dames opletten anders wordt het een lange wandeling.

Wij liepen langs bosranden en door velden met mooie boerderijen en koeien in de wei. Het werd wel langzaam tijd voor een lekker kopje koffie, fris of misschien een kop soep. Op naar de rustplaats die wij maar niet konden vinden, hadden wij een knooppunt gemist? Wij wisten het niet meer dan maar een andere oplossing zoeken die wij vonden in het gehucht De Mortel.

Wij kregen een terrasje in zicht en ja hoor daar zaten nog meer NOAD wandelaars te genieten van een bakkie koffie. Samen zijn wij verder gelopen naar het startlokaal in Gemert, wandelboekjes laten afstempelen en op naar het centrum waar het heel gezellig was.

Om ongeveer 16:00 uur vertrok de bus weer terug naar Bocholtz. Het was een leuke zondag.

Lenie Peters

De foto's zijn gemaakt door Frank Volckerick