Facebook Image

Als voorbereiding voor een aantal van ons zijn we naar Moresnet gewandeld. De decembermaand is de maand dat velen naar een bedevaartsoord lopen. Een van onze leden organiseert zo jaarlijks een tocht naar Banneux. Allen die op woensdag een wandeling maken waren aanwezig.

De dag begon met hindernissen. Ik ging van thuis om 2 'meelopers' op te halen en dan gezamenlijk naar Bocholtz te fietsen vanwaar we zouden vertrekken. We bleken echter niet de klokken gelijk gezet te hebben. Mijn 2 'meelopers' waren reeds vertrokken. Doch niet getreurd. In Bocholtz stonden ze nog op me te wachten. Daar hoorden we dat de vaste koffieplek in Moresnet gesloten zou zijn en dat de andere gelegenheden een uur later open gingen dan wij zouden arriveren. Omdat wij niet voor een gat te vangen zijn, waren we er van overtuigd dat we een andere gelegenheid zouden vinden om koffie te drinken. Omdat 'alle gute dingen drei sind' werd vervolgens onze route ook nog eens geblokkeerd door een tractorcombinatie en de boer liet ons niet door omdat er iets met zijn koeien aan de hand zou zijn. Dat werd dus omlopen en de route werd aangepast. Zo flexibel zijn we.

Na de rust in Moresnet, waar we met ons allen maar ieder apart een kaarsje hadden opgestoken in het plaatselijke kerkje, werden enkelen van ons met de auto opgehaald en huiswaarts gereden. De overigen hebben toen het tempo nog wat verhoogd zodat we behoorlijk binnen de verwachte tijd weer in Bocholtz arriveerden. Voor de liefhebbers die onze route willen wandelen, zij gezegd dat deze niet licht is. Er zitten een aantal flinke klimmers in. Kuitenbijters worden ze ook wel genoemd. Een van ons kreeg ook letterlijk kramp in zijn kuiten.

 

Powered by Wikiloc

W.O.W. (Woensdag Ochtend Wandelgroepje)

Het verslag van de laatste wandeling staat altijd als eerste. De oudere wandelingen schuiven steeds op naar beneden.

5 decmber 2018

 

31 oktober 2018

Dit keer was onze startplek niet bij 'de dikke boom' in 't durp. Gabriël had een idee en dit telefonisch doorgegeven. De start was bij Frans thuis en het doel was Haus Heyden bij Herzogenrath. De route was een deel van "d'r Weisze Weg" te lopen. Het was wel fris maar droog en weinig wind. Het groepje was compleet, 9 personen, en de route ontaat meestal spontaan onderweg. De koffie rustplaats wordt afgesproken en we lopen net zo lang tot we om 10 uur aan de koffie kunnen. Hier wordt dan bekeken of iedereen de reserende lus mee loopt of dat er door een aantal van ons een kortere route terug naar Bocholtz wordt gegaan.

Het eindpunt moeten we omstreeks tussen 12. 30 en 13 uur bereiken en dan zien we wel hoe lang de afstand geweest is die we hebben afgelegd. Vandaag was het bijna 25 km. Een afstand waar we de wereldproblemen ruim hebben kunnen bespreken. De oplossing van de problemen ..... daar zijn we ook dit keer niet aan toe gekomen.

Powered by Wikiloc