OLIEBOLLENTOCH

 

35e Oliebollentocht Simpelveld

 

 

simpelveld- Vrijdag 30 december 2022 wordt door wandelvereniging NOAD uit Bocholtz samen met de Stichting Promotie Simpelveld de inmiddels wijd en zijd bekend staande Oliebollentocht in en om Simpelveld georganiseerd. Het is voor de 35e keer dat deze wandeltocht wordt georganiseerd. Gekozen kan worden uit 4 afstanden te weten 6, 12, 15 en 18 km. Het idee om tussen Kerstmis en Nieuwjaar buiten iets te organiseren waar vakantiegangers bewoners van de eigen streek aan kunnen deelnemen, is ooit (in 1986) bij de toenmalige V.V.V. Simpelveld geboren.

Met medewerking van de wandelsportvereniging N.O.A.D. uit Bocholtz is dit evenement verder uitgewerkt. Deze vereniging beschikt immers over de nodige knowhow wat betreft het uitstippelen van zeer afwisselende wandeltochten. Inmiddels organiseert N.O.A.D. al vele jaren dit evenement samen met de Stichting Promotie Simpelveld. Helaas komt na deze tocht een einde aan de samenwerking omdat NOAD per 1 januari stopt met alle wandelactiviteiten.

Routes

Ook dit jaar hebben onze parkoersbouwers weer weten te zorgen voor een mooi parkoers Na de start in Simpelveld gaan de langere afstanden via Waalbroek naar  richting Bocholtz. Van hieruit gaat het naar de kantine van WDZ alwaar door Noad leden de rust wordt ingericht.

Via Bocholtzerheide gaat het vervolgens over rustige veldwegen richting Nyswiller om van hieruit naar Baneheide te wandelen alwaar ze weer de 12 km treffen die via Bocholtzerheide naar Baneheide wandelt. Iets later voegen ook de wandelaars van de 6 km, die vanuit Waalbroek komen, zich bij de rest van de wandelaars. 

In de kantine van VV Simpelveld wordt er voor de wandelaars door de Stichting Promotie Simpelveld voor een “natje” (hopelijk niet het weer) en een “droogje” gezorgd in de vorm van een oliebol en koffie of warme chocolade. Glühwein is dit jaar tegen betaling verkrijgbaar partycentrum Oud Zumpelveld

Van hieruit gaat het via het station terug naar de finish in Partycentrum Oud Zumpelveld.

Vermeld kan nog worden dat men onderweg op een aantal plaatsen kribkes kan bewonderen die staan opgesteld in het kader van de kribkesroute Simpelveld/Bocholtz.

Wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn, is dit een wandeltocht die beslist de moeite waard is om mee te maken.

De routes gaan veelal over verharde (veld)wegen. Desondanks zijn, gelet op de tijd van het jaar, passende kleding en schoeisel gewenst, aangezien de tocht onder alle weersomstandigheden doorgaat.

Oliebol/glühwein

Zoals de traditie wil, wordt er door de Stichting Promotie Simpelveld bij de rust in de kantine van de SV Simpelveld weer voor een “natje” (hopelijk niet het weer) en een “droogje” gezorgd in de vorm van een bekertje glühwein of warme chocolade en een oliebol.

Start / inschrijving

Het vertrek vindt plaats vanaf Party Centrum Oud-Zumpelveld aan de Irmstraat 23.

6 km tussen 09.00 en 14.00 uur / 12 km tussen 09.00 en 13.00 uur / 15 en 18 km tussen 09.00 en 12.00 uur. De wandelaars dienen uiterlijk 16.00 uur weer terug te zijn aan het startpunt.

Inschrijfgeld bedraagt € 3,00 inclusief de oliebol én een beker glühwein of warme choco. Bondsleden ontvangen € 0,50 reductie. Kinderen tot 12 jaar betalen, onder begeleiding van een volwassen € 1,50

De medische verzorging is in de vertrouwde handen van EHBO Kerkrade. Het wandelen geschiedt op eigen risico.

Inlichtingen?

Indien er nog vragen zijn kunnen inlichtingen worden ingewonnen bij: Dhr. H. Pirovano, tel. 06-12534731 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezoek ook onze website onder wsv-noad.nl

 

https://www.routeyou.com/nl/event/view/1451/oliebollentocht-2022