Facebook Image

Oliebollentocht 30 december 2018

Inmiddels is de Oliebollentocht wijd en zijd bekend. Ook dit jaar hebben onze parkoersbouwers weer weten te zorgenvoor een mooi parkoers. Na de start in Simpelveld gaan de langere afstanden via Waalbroek naar richting Bocholtz. Van hieruit gaat het naar de kantine van WDZ alwaar door Noad leden de rust wordt ingericht. Via Bocholtzerheide gaat het vervolgens over rustige veldwegen richting Nyswiller om van hieruit naar Baneheide te wandelen alwaar ze weer de 12 km treffen die via Bocholtzerheide naar Baneheide wandelt. Iets later voegen ook de wandelaars van de 7 km, die vanuit Waalbroek komen, zich bij de rest van de wandelaars. 

In de kantine van VV Simpelveld wordt er voor de wandelaars door de Stichting Promotie Simpelveld voor een “natje” (hopelijk niet het weer) en een “droogje” gezorgd in de vorm van een oliebol en een glas glühwein of warme chocolade.
Van hieruit gaat het via het bungalowpark, de 18 km maakt nog een lus via Bulkemsbroek, en het station terug naar de finish in Partycentrum Oud Zumpelveld. 
Vermeld kan nog worden dat men onderweg op een aantal plaatsen kribkes kan bewonderen die staan opgesteld in het kader van de kribkesroute Simpelveld/Bocholtz. Een bezoek aan de kerk van Bocholtz voor de bezichtiging van de kerststal is vanaf 10.30 uur ook zeker de moeite waard.
De routes gaan grotendeels over verharde (zand)wegen. Passende kleding en schoeisel is gewenst, omdat de tocht onder alle weersomstandigheden doorgaat.

klik op deze link voor de folder