Facebook Image

Al jaren gaat een afvaardiging van ons de tocht in Sourbrodt in België lopen. Hier kan slechts de 21 of 42 km gewandeld worden.

Om 6.30 uur is er vanuit Bocholtz vertrokken en ze hebben genoten!

Geen schrijffout. Bijenraat en geen bijenpraat. In de vrije natuur heb ik het nog nooit gezien en daarvoor moesten Piet Hodiamont en ik de Wurmtal Euroderoute lopen. Dit fenomeen hangt in het bos en werd gezien toen een van ons even een plasje moest maken. Wij dachten aan een zwam maar na wat inzoomen en uitsnijden is het raadsel opgelost. De bijen zijn goed te zien en de honing ook. Het is rond de 10 graden en geen bladeren aan de bomen anders zou dit nooit gezien zijn.

Het Wormdal zit vol verrassingen en als je het wilt zien zie je de activiteiten van de bever(s)

de roofvogels in de lucht zwermen en opeens naar beneden op de grond duiken. Even de prooi goed pakken en met reusachtige vleugelslagen voor ons op het pad weer het luchtruim kiezen om op een paal te gaan zitten peuzelen. Wij hebben genoten. Het was een gezellige maar zeker ook een prachtige wandeling.

  Siegfriedlinie 

 

NEERITTER

 

Powered by Wikiloc

Een vlakke wandeling is ook een uitdaging. Petra heeft er een paar mooie plaatjes gemaakt om ons te laten proeven.

 

 

#############################

 ►Gellik-Lanaken mooie wandeltocht, prachtige route en schitterend weer. 

Kwamen nog andere Noad leden, Diny en Frank Volkerick, tegen bij de rust dus de laatste 6 km. gezellig samen gelopen.

      

  

##############

Wij wonen mooi centraal en in een prachtig grensgebied met allerlei natuurschoon. We kunnen in eigen omgeving genieten van de heuvels en daarnaast ook nog naar de buren aan de oost- en aan de westkant of het zuiden. De Eiffel stond dit keer op het programma.

Powered by Wikiloc