OLIEBOLLENTOCHT SIMPELVELD   30 DECEMBER 2017

Inmiddels is de Oliebollentocht wijd en zijd bekend. Het idee om tussen Kerstmis en Nieuwjaar buiten iets te organiseren, waar én de vakantiegangers én de bewoners uit de eigen regio aan kunnen deelnemen, is bij de VVV Simpelveld geboren. Met medewerking van onze vereniging is dit evenement verder uitgewerkt. Onze vereniging beschikt immers over de nodige knowhow wat betreft het uitstippelen van zeer afwisselende wandeltochten. De laatste jaren wordt dit evenement georganiseerd samen met de Stichting Promotie Simpelveld. Afgelopen jaar mochten we 1450 wandelaars begroeten.

Ook dit jaar hebben onze parkoersbouwers weer weten te zorgen voor een mooi parkoers Na de start in Simpelveld gaan via de Oude molen richting Bosschenhuizen, via rustige veldwegen gaat het vervolgens naar de Huls. Onderweg kunt u hier genieten van prachtige vergezichten. Vervolgens gaat het richting Imstenrade en de Beitel alwaar bij Hesi door NOAD leden een rustplaats is ingericht. Van hieruit wandelen we verder naar Waalbroek, alwaar de 18 km nog een ommetje maakt richting Bocholtz en de kantine van VV Simpelveld. Hier wordt door de Stichting Promotie Simpelveld voor een “natje” (hopelijk niet het weer) en een “droogje” gezorgd in de vorm van een oliebol en een glaasje glühwein of warme chocolade.

Van hieruit gaat het terug naar Simpelveld via Bulkemsbroek. Vermeld kan nog worden dat men onderweg op een aantal plaatsen kribjes kan bewonderen die staan opgesteld in het kader van de kribbes route Simpelveld Bocholtz.
De routes gaan in het algemeen over verharde (zand)wegen. Passende kleding en schoeisel is gewenst, daar de tocht onder alle weersomstandigheden doorgaat.
Men kan kiezen voor de volgende afstanden 7, 12, 15 of 18 km.
De startplaats is : Partycentrum Oud Zumpelveld, Irmstraat 23 6369 VL Simpelveld
Starttijd:            7 km: 9:00 – 14:00 uur
                        12 km: 9:00 – 13:00 uur
              15 en 18 km: 9:00 – 12:00 uur

Men dient uiterlijk om 16:00 uur in Simpelveld terug te zijn.
Inschrijfgeld: € 2,50 (inclusief oliebol en glühwein / chocolademelk).

Leden van erkende wandelsportverenigingen krijgen een korting van € 0,50. Een sticker is te koop voor € 0,25. IVV stempel is aanwezig.

De medische verzorging wordt verzorgd door de EHBO Kerkrade.

Inlichtingen:    Dhr. Han Pirovano, tel. 045-5250190 of 06-12534731

website: wsv-noad.nl

Ø  De wandeltocht gaat onder alle weeromstandigheden door!

Ø  Denk aan passende kleding en schoeisel

Ø  Deelname aan de wandeltocht is op eigen risico.

Ø  Deelnemers zijn verzekerd voor schade aan derden.