51e Keiendorptocht                           Euregio Marching Trophy

KEIENDORPTOCHT in BOCHOLTZ

Zondag 24 juni 2018

WSV NOAD (Nooit Ophouden Altijd Doorgaan) organiseert zondag 24 juni de Keiendorptocht. De tocht vindt plaats in het kader van de Euregio Marching Trophy (EMT).

De Keiendorptocht is afgeleid van de "Kei van Bocholtz", een voor deze regio ongekend grote zwerfkei welke bij opgravingen werd gevonden en momenteel nog steeds het centrum van Bocholtz siert. Door de ligging van Bocholtz, aan drie kanten omgeven door Duitsland, en door het ontbreken van grote verbindingswegen, bleek het uitzetten van wandeltochten over rustige paden voor de hand te liggen. De talrijke ‘smokkelweggetjes’ van weleer zijn nu ideale wandelwegen.

Het parkoers van de Keiendorptocht gaat dit jaar door het Duitse grensgebied waarbij gebruik gemaakt wordt van vele van deze "smokkelweggetjes". De langere afstanden maken nog een lus naar Vijlen en omgeving. Onderweg kunt u genieten van fraaie vergezichten De centrale rustplaats wordt ingericht in de school in Orsbach. Hier zullen Noad-leden, tegen redelijke prijzen, zorgen voor uw natje en droogje. Het hele parkoers zal door wsv NOAD voorzien worden van een uitstekende markering.

Het parkoers van de 24 km is ook te bekijken via: https://www.afstandmeten.nl/index.php?cat=infoembed&id=2115384

Praktische informatie:

Starttijden:

24 km 07.00 – 11.00 uur

18 km 07.00 - 12.00 uur

6 en 12 km 07.00 - 14.00 uur

Inschrijven kan van 07.00 tot 14.00 uur in de Wilhelminazaal, Dr. Nolenstraat 9 te Bocholtz.

De start is bereikbaar via de A76 afslag Simpelveld. Vervolgens de borden volgen richting Bocholtz.

Het inschrijfgeld bedraagt voor leden van erkende wandelsport organisaties € 1,50. (€1,75 met sticker). Overige deelnemers betalen € 2,50.

IVV stempel is aanwezig

Inlichtingen bij: Han Pirovano, tel. 045-5250190 of 06-12534731.